چه چیزهایی باعث آسیب به دندان می شوند؟

چه چیزهایی باعث آسیب به دندان می شوند؟

ممکن است به طور منظم مسواک بزنید، نخ دندان بکشید یا به دندان‌پزشک مراجعه کنید اما لبخندتان سالم و زیبا نباشد. برخی از عادات ما می‌توانند به دندان‌هایمان آسیب برسانند. احتمالا خودتان می‌دانید که مصرف بیش از حد قند و خوراکی‌های شیرین می‌تواند به دندان‌ها آسیب برساند اما عادات و رفتارهای دیگری هم هستند که به دندان‌ها صدمه می‌رسانند. در این مقاله، درباره این عادات و رفتارها می‌خوانید.

۱. جویدن یخ

ممکن است که فکر کنید یخ ماده‌ای طبیعی و بدون قند است. در نتیجه، برای دندان‌ها ضرری ندارد. بااین‌حال، جویدن تکه‌های سفت یخ می‌تواند دندان‌های شما را بشکند یا حتی در آنها شکاف‌هایی ایجاد کند.

اگر یخ را بی‌ملاحظه به دندان‌های خود بکوبید، بافت نرم داخل دندان تحریک می‌شود و دچار دندان درد خواهید شد. غذاهای بسیار گرم و بسیار سرد می‌توانند دردی سریع و شدید یا حتی طولانی‌مدت در دندان‌ها ایجاد کنند. دفعه بعدی که هوس جویدن یخ کردید، از یک آدامس بدون قند استفاده کنید.

۲. انجام دادن فعالیت‌های ورزشی بدون محافظ دهان

فرقی نمی‌کند که هاکی بازی کنید یا هر ورزش تماسی دیگری، به‌هرحال، بدون محافظ دهان نباید ورزش کنید. این تکه پلاستیک قالب‌گیری‌شده از ردیف بالایی دندان‌های شما محافظت می‌کند. بدون محافظ دهان، ممکن است دندان‌های شما خرد شوند یا حتی در صورت فعالیت‌های شدید، از بین بروند. محافظ‌های دهان را می‌توانید از فروشگاه‌های لوازم ورزشی تهیه کنید.

۳. باقی ماندن شیشه شیر در دهان کودک

برای محافظت از دندان‌ها هیچ‌وقت زود نیست. باقی ماندن شیشه حاوی شیر، شیر خشک یا آب قند در دهان کودک موقع خواب، می‌تواند دندان‌های او را دچار پوسیدگی کند. اگر فرزند شما به خوابیدن با شیشه شیر عادت کند، دندان‌هایش در طول شب با قند موجود در این مایعات در تماس خواهد بود. بنابراین، بهتر است که شیشه شیر را از تخت‌خواب کودک دور نگه دارید.

۴. پیرسینگ زبان

سوراخ کردن زبان شاید زیبا به نظر برسد اما گاز گرفتن این شیء فلزی می‌تواند به دندان‌هایتان آسیب برساند. پیرسینگ لب نیز همین خطر را برای دندان‌ها دارد. اگر این فلز روی لثه‌های شما ساییده شود، به آنها آسیب می‌رساند و در نهایت، این احتمال وجود دارد که دندان‌هایتان را از دست بدهید.

از آن گذشته، با سوراخ کردن لب یا زبان، خطر ابتلا به عفونت یا زخم دهان افزایش می‌یابد. حتی ممکن است موقع سوراخ کردن زبان برای پیرسینگ، رگ خونی بزرگی پاره شود و دهانتان به‌شدت خونریزی کند. بنابراین، بهتر است پیش از پیرسینگ لب یا زبان با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.

۵. دندان قروچه

دندان قروچه یا فشردن دندان‌ها به یکدیگر با گذشت زمان دندان‌های شما را فرسوده می‌کند. این عادت نادرست اغلب از استرس یا برخی از عادات خواب ناشی می‌شود. برای اینکه این عادت را ترک کنید، می‌توانید از محافظ دهان استفاده کنید. این محافظ در طول شب در دهان شما قرار می‌گیرد و از آسیب‌های ناشی از دندان قروچه در وقت خواب جلوگیری می‌کند.

برای اینکه دندان قروچه کمتر به دندان‌هایتان آسیب برساند، بهتر است از خوردن غذاهای سفت در طول روز خودداری کنید. به این ترتیب، درد و آسیب ناشی از دندان قروچه کاهش می‌یابد.

۶. شربت سرفه

فقط به این دلیل که شربت سرفه نوعی دارو است، دلیل نمی‌شود که برای دندان‌ها خطری نداشته باشد. بیشتر شربت‌های سرفه قند فراوان دارند. بنابراین، پس از مصرف آنها بهتر است دندان‌ها را مسواک بزنید.

۷. خوردن پاستیل

همه غذاهای شیرین باعث پوسیدگی دندان می‌شوند اما تحمل برخی از خوراکی‌های شیرین برای دندان‌ها دشوارتر است. پاستیل و شکلات‌های شیرین به دندان‌ها می‌چسبند و قند و اسیدهای حاصل از آنها را برای ساعت‌ها در تماس با مینای دندان نگه می‌دارند. بنابراین، بهتر است مصرف آنها را محدود کنید.

۸. باز کردن چیزها با دندان

باز کردن درب بطری یا بسته‌بندی‌های پلاستیکی با دندان‌ها شاید راحت به نظر برسد اما یکی از عاداتی است که دندان‌پزشکان اصلا آن را نمی‌پسندند. استفاده ابزاری از دندان‌ها ممکن است باعث ترک‌خوردگی یا آسیب رسیدن به آنها شود. به جای دندان از قیچی یا درب بازکن استفاده کنید. دندان‌های شما باید فقط برای غذا خوردن به کار روند.

۹. جویدن مداد

آیا تاکنون برایتان پیش آمده که هنگام فکر کردن یا مطالعه سر مداد را بجوید؟ این عادت نادرست نیز می‌تواند به دندان‌های شما آسیب برساند. بنابراین، اگر احساس می‌کنید که باید مداد بجوید، به جای آن از آدامس بدون قند استفاده کنید.

۱۰. نوشیدن قهوه

رنگ تیره و اسیدی قهوه می‌تواند با گذشت زمان سبب زرد شدن دندان‌ها شود. خوشبختانه، می‌توانید لکه‌های ناشی از قهوه را با روش‌های دندان‌پزشکی از بین ببرید. کافیست با دندان‌پزشک خود تماس بگیرید.

۱۱. سیگار کشیدن

سیگار و سایر دخانیات می‌توانند دندان‌ها را لکه‌دار کنند و شما را به بیماری لثه مبتلا کنند. تنباکو باعث سرطان دهان، لب و زبان نیز می‌شود. اگر به دنبال دلیلی برای ترک سیگار هستید، به طرح لبخند خود فکر کنید.

۱۲. پرخوری

پرخوری به معنای مصرف بیش از حد شیرینی هم هست و می‌تواند دندان‌های شما را دچار پوسیدگی کند. پرخوری عصبی نیز به همین اندازه به سلامت دندان آسیب می‌رساند.

۱۳. ناخن جویدن

اگر برای ترک این عادت نادرست به انگیزه‌ای نیاز دارید، کافیست به آسیبی که به فک و دندان‌های شما می‌رسد، فکر کنید. جویدن ناخن ممکن است سبب اختلال در عملکرد فک شود چون فک را برای مدتی طولانی باز نگه می‌دارید. دندا‌ن‌های شما نیز ممکن است در اثر ناخن جویدن بشکنند یا آسیب ببینند. 

۱۴. مکیدن انگشت

برخی از پزشکان معتقدند که مکیدن انگشت برای کودکان تا ۵ سالگی ضرری ندارد اما پس از آن، همین عادت به نامرتبی دندان‌ها منجر خواهد شد. اگر کودک شما ۵ ساله یا بزرگتر از آن است و هنوز انگشت خود را می‌مکد، بهتر است او را نزد پزشک یا دندان‌پزشک اطفال ببرید.

سخن پایانی

عادات نادرست و مصرف برخی از غذاها مانند خوراکی‌های شیرین، نوشابه یا چیپس می‌تواند به سلامت دندان آسیب برساند. برای اینکه دندان‌های سالمی داشته باشید، سعی کنید این عادات را ترک کنید. در عوض، به عادات خوب مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور منظم و ۲ مرتبه در سال مراجعه به دندان‌پزشک فکر کنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت