ارتودنسی بزرگسالان

اگر دندان‌های کج و معوج، شلوغ یا فاصله‌داری دارید که اعتمادبه‌نفس و عزت نفس شما را گرفته‌اند، هیچ‌وقت برای اصلاح آنها دیر نیست. البته، بزرگ‌سالان اغلب به دلیل مشکلاتی فراتر از دغدغه زیبایی، سراغ ارتودنسی می‌روند. به‌هرحال، چه بخواهید طرح لبخند خود را زیباتر کنید و چه مشکلات طولانی‌مدت بایت یا مانند آن داشته باشید، درمان‌های تخصصی ارتودنسی می‌توانند به شما کمک کنند. در این مقاله، هرآنچه باید درباره ارتودنسی بزرگ‌سالان بدانید را می‌خوانید.

ارتودنسی مخصوص بزرگ‌سالان چیست؟

ارتودنسی بزرگ‌سالان به بریس‌ها و سایر ابزارهای دندان‌پزشکی می‌گویند که بری تراز کردن دندان‌ها و فک‌ بالا و پایین به کار می‌روند. معمولا این ابزارهای اصلاحی برای حدود ۲ سال روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. البته، مدت‌زمان دقیق به کار بردن ابزارهای ارتودنسی به شرایط هر فرد و نظر متخصص ارتودنسی او بستگی دارد.

چرا استقبال بزرگ‌سالان از ارتودنسی در حال افزایش است؟

با پیشرفت فناوری، ارتودنسی بزرگ‌سالان نسبت به گذشته مقرون‌به‌صرفه‌تر شده است. علاوه‌براین، در حال حاضر، بزرگ‌سالان بیشتری به دلایل شخصی و حرفه‌ای به بهبود ظاهر خود علاقه‌مند شده‌اند. از آن گذشته، درمان ارتودنسی باعث ساده‌تر شدن مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می‌شود. در نتیجه، سلامت دهان و دندان بهبود می‌یابد.

به لطف پیشرفت‌های دندان‌پزشکی، بیشتر مردم متوجه نمی‌شوند که در بزرگ‌سالی از بریس استفاده می‌کنید. به طور مثال، بریس‌های شفاف نسبت به بریس‌های فلزی قدیمی کمتر مشخص هستند. ارتودنسی نامرئی یا بریس‌های لینگوال نیز طوری طراحی شده‌اند که اصلا دیده نمی‌شوند.

انواع روش‌های ارتودنسی برای بزرگ‌سالان

بزرگ‌سالان برای ارتودنسی گزینه‌های بسیار متنوعی دارند. مهم‌ترین آنها را در ادامه می‌خوانید.

بریس‌های فلزی

در روش ارتودنسی سنتی، براکت‌های فلزی که معمولا از فولاد ضدزنگ هستند روی دندان‌ها از طریق سیم‌هایی از آلیاژهای فلزی محکم می‌شوند. سپس، سیم‌ها توسط نوارهای لاستیکی کوچک به یکدیگر متصل خواهند شد. این سیم‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نیروی ثابت و ملایمی را برای حرکت دندان‌های شما به موقعیت مورد نظر ایجاد کنند. این سبک دهه‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد اما امروزه، براکت‌های آن کوچکتر شده تا کمتر توجه دیگران را به خود جلب کنند.

بریس‌های سرامیکی

براکت‌های سرامیکی مانند بریس‌های فلزی، سیم‌های نازکی دارند که آنها را به یکدیگر متصل می‌کند. این براکت‌ها از سرامیک شفاف ساخته شده یا رنگی متناسب با دندان‌ها دارد. به همین علت، کمتر از بریس‌های فلزی نمایان می‌شوند. البته، کاربرد ساده‌تر این بریس‌ها باعث شده تا اغلب کمی گران‌تر از بریس‌های فلزی باشند.

بریس‌های لینگوال

این بریس‌ها همان براکت‌های سنتی هستند اما سیم‌ها و براکت‌ها روی قسمت داخلی دندان‌ها قرار می‌گیرد تا کمتر نمایان باشند. تمیز نگه‌داشتن این بریس‌های کار ساده‌ای نیست و ممکن است در ابتدا ناراحت‌کننده باشد چون احتمال دارد که در ابتدای کار زبانتان را زخم کند.

ترازکننده‌ها

الاینرها یا ترازکننده‌های شفاف و پلاستیکی به محافظ‌های دهان که ورزشکاران استفاده می‌کنند، شباهت دارند. این ترازکننده‌ها به صورت سفارشی ساخته می‌شوند و یک‌تکه هستند. الاینرها طوری طراحی شده‌اند که دندان‌ها را با فشارهای اندکی حرکت دهند، درست مثل بریس‌های سنتی.

الاینرها برخلاف محافظ‌های دهان در بیشتر ساعات شبانه‌روز روی دندان‌ها هستند. البته، می‌توانید آنها را برای غذا خوردن، نوشیدن آب و مایعات، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیرون بیاورید.

بریس‌های سلف لیگیتینگ

براکت‌های فلزی و سرامیکی سنتی از نوارهای لاستیکی برای اتصال براکت به سیم استفاده می‌کنند اما بریس‌های سلف لیگیتینگ براکت‌هایی دارند که مستقیما روی سیم می‌چسبند. این براکت‌ها کوچکتر هستند و ممکن است به چشم بیایند. البته، بدون وجود نوارهای لاستیکی، غذا کمتر میان بریس‌ها گیر می‌کند و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ساده‌تر است.

بریس‌هایی با زنجیر برق

زنجیر برق ردیف‌هایی از الاستیک‌های متصل به یکدیگر هستند که معمولا همراه با براکت‌های فلزی یا سرامیکی به کار می‌روند. این بریس‌ها فشار و نیروی بیشتری برای حرکت دندان‌ها ایجاد می‌کنند و معمولا از آنها برای حذف فاصله میان دندان‌ها استفاده می‌شود.

چه افرادی به بریس ارتودنسی نیاز دارند؟

کسانی که برای ارتودنسی به متخصص مراجعه می‌کنند، ابتدا معاینه می‌شوند تا مشخص شود که این درمان برای آنها مناسب است یا خیر. متخصص ارتودنسی به سلامت لثه‌ها و سلامت عمومی دهان و دندان فرد توجه می‌کند. مشکلاتی که معمولا برای درمان آنها از ارتودنسی استفاده می‌شود، عبارت‌اند از:

  • اوربایت؛
  • آندربایت؛
  • اپن بایت؛
  • فاصله بسیار اندک میان دندان‌ها؛
  • فاصله زیاد میان دندان‌ها؛
  • نقص گفتاری داشتن.

دندان‌پزشکان و متخصصان ارتودنسی در صورت ابتلای فرد به بیماری لثه، پوسیدگی دندان یا حفره‌های دندانی متعدد، به او استفاده از بریس‌های بزرگ‌سالان را توصیه نمی‌کنند. کسانی که به روش‌های دندان‌پزشکی مانند ایمپلنت نیاز داشته باشند نیز از ارتودنسی منع می‌شوند. برای درمان مشکلات دندانی این افراد می‌توان از ارتودنسی استفاده کرد اما باید قبل از دریافت بریس‌ها، مشکلات مهم‌تر آنها رفع شوند.

کلام آخر

برای درمان ارتودنسی بزرگ‌سالان گزینه‌های متنوعی وجود دارد که هر کدام بسته به نظر متخصص ارتودنسی و شرایط فرد به کار می‌روند. در صورتی که به‌تازگی بریس دریافت کرده‌اید، باید آن را تمیز نگه دارید تا دندان‌هایتان سریع‌تر حرکت کنند. هنگام غذا خوردن هم مراقب باشید تا سیم‌ها نشکند و روند بهبودی شما کند نشود. در زمان‌های تعیین‌شده نیز به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید تا همه چیز طبق برنامه‌ریزی او پیش برود.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت