بیلداپ دندان

بیلداپ دندان

گاهی اوقات دندان شما به اندازه‌ای آسیب دیده که نمی‌توان با روش‌هایی مانند روکش کردن دندان آن را احیا کرد. در چنین شرایطی، یک دندان‌پزشک باتجربه به شما روش بیلداپ دندان را پیشنهاد می‌دهد. در این مطلب، درباره این روش ترمیمی دندان‌پزشکی و شرایط آن بیشتر توضیح می‌دهیم.

منظور از بیلداپ دندان چیست؟

در برخی از مواقع، حفره‌ای بزرگ در دندان شکل می‌گیرد یا پر کردن آن با موفقیت همراه نمی‌شود. در نتیجه، این دندان به شدت شکسته می‌شود یا بخش اعظمی از سطح آن از بین می‌رود. باقی‌مانده چنین دندانی آن‌قدر کم است که باید ابتدا برای حمایت از تاج دندان آن را بازسازی کرد. در واقع، بازسازی وسیع تاج دندان با استفاده از مواد ترمیمی را بیلداپ دندان می‌گویند.

جنس بیلداپ دندان

یکی از موادی که بیشتر در دندان‌پزشکی به‌ویژه بازسازی دندان کاربرد دارد، آلیاژ آمالگام است. آمالگام در برابر ضربه بهتر مقاومت می‌کند اما این آلیاژ به‌سادگی به دندان نمی‌چسبد. بنابراین، برای نصب آن باید مینای دندان کمی تراشیده شود و از گیر مکانیکی استفاده کرد.

ماده دیگری که برای بیلداپ از آن استفاده می‌کنند، کامپوزیت است. کامپوزیت‌ها در مقایسه با آمالگام چسبندگی بیشتری دارند و برای نصب آنها مینای دندان کمتر تراشیده می‌شود. به کار بردن این ماده به حفظ ساختار اصلی دندان بیشتر کمک می‌کند و باعث حفظ بهتر تاج دندان می‌شود.

برای بازسازی دندان گاهی از پین دندان نیز استفاده می‌شود. در برخی از مواقع هم نیازی به پین نیست. با پیشرفت فناوری بیلداپ دندان با کامپوزیت، روزبه‌روز کاربرد پین‌ها در بازسازی دندان آسیب دیده کمتر می‌شود. در حال حاضر، دندان‌پزشکان باتجربه دنیا تنها زمانی در بازسازی دندان از پین استفاده می‌کنند که دندان به‌شدت آسیب دیده باشد و عصب آن در معرض خطر قرار بگیرد. در گذشته، پین‌ها از فلز ساخته می‌شدند اما در دندان‌پزشکی مدرن از فایبر پست که انعطاف‌پذیری بیشتری دارد، استفاده می‌کنند. این نوع پست پشتوانه‌ای بهتر برای بازسازی دندان است.

چه زمانی به بیلداپ دندان نیاز داریم؟

همه تاج‌های دندانی به بیلداپ نیاز ندارند. اگر دندان شما سالم باشد یا ساختار آن آسیب قابل توجهی ندیده باشد، دندان‌پزشک می‌تواند بدون بیلداپ آن را آماده ترمیم تاج کند. در چنین شرایطی، ساختار اصلی دندان برای ترمیم تاج حفظ شده و نیازی به بازسازی نیست. تنها زمانی که این ساختار به خطر بیفتد، دندان‌پزشک تصمیم می‌گیرد تا دندان مورد نظر را بازسازی کند.

مراحل بازسازی دندان

اگر در دهان خود دندانی دارید که به‌شدت آسیب دیده باید به دندان‌پزشک مراجعه کنید. او در وهله اول دندان شما را کاملا بررسی می‌کند تا تشخیص دهد که به بیلداپ نیاز دارد یا خیر. او علاوه بر معاینه فیزیکی دندان از شما می‌خواهد تا از دندان آسیب‌ دیده یک عکس رادیولوژی هم بگیرید. دندان‌پزشک با بررسی تصویر دندان و مشاهده عینی شرایط آن به این نتیجه می‌رسد که دندان شما باید بازسازی شود یا نیازی به این کار نیست. در حالت اول، احتمالا به شما یک نوبت دیگر داده می‌شود و بازسازی دندان به روزی دیگر موکول خواهد شد.

در موعد مقرر، دندان‌پزشک برای بازسازی دندان شما این مراحل را طی می‌کند:

  • نواحی اطراف دندان را با استفاده از بی‌حسی موضعی بی‌حس می کند تا شما در طول فرایند بازسازی دندان کاملا راحت باشید و دردی حس نکنید.
  • بخش‌های الوده دندان برداشته می‌شود و سطح آن را با مایع مخصوص آنتی‌باکتریال تمیز می‌کنند.
  • در صورت نیاز از پین یا پست‌های دندانی برای پشتیبانی از ماده پرکننده دندان که ممکن است آمالگام یا کامپوزیت باشد، استفاده می‌شود. برای محکم کردن این ماده نیز از نور کیورینگ کمک می‌گیرند.

بیلداپ یک دندان چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان بازسازی هر دندان به تخصص و تجربه دندان‌پزشک شما بستگی دارد. بازسازی یک دندان با شدت آسیب‌دیدگی متوسط  تا زیاد حدود  45 تا 60 دقیقه طول می کشد. در صورتی که نیاز به قرار دادن پین یا فایبر پست باشد، ممکن است که این فرایند چند دقیقه بیشتر طول بکشد.

کلام آخر

اگر دندان شما به‌شدت شکسته یا بخش اعظمی از آن به هر دلیلی از بین رفته، معمولا دندان‌پزشک برای روکش کردن آن ابتدا دندان را بازسازی می‌کند. بیلداپ دندان روشی است که به شما کمک می‌کند تا حد امکان دندان آسیب دیده خود را حفظ کنید. بازسازی دندان مثل سایر درمان‌های دندان‌پزشکی با بی‌حسی موضعی نواحی اطراف دندان شروع می‌شود و شما دردی احساس نخواهید کرد. مدت‌زمان لازم برای بازسازی دندان توسط یک دندان‌پزشک حرفه‌ای حدود45 تا6۰ دقیقه است. بعد از آن، دندان شما به حالت قبل بازمی‌گردد و می‌توانید مثل گذشته به‌ زیبایی لبخند بزنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت