تاثیر اسید معده بر دندان ها

رفلاکس اسید معده عارضه‌ای است که از معده شروع می‌شود اما این بدان معنا نیست که نمی‌تواند بر سایر قسمت‌های بدن تأثیر بگذارد. در واقع، رفلاکس اسید معده یکی از مشکلاتی است که می‌تواند بر سلامت دهان و دندان تأثیر منفی بگذارد. در این مقاله، درباره تأثیر اسید معده بر دندان‌ و راه‌های جلوگیری از آن می‌خوانید.

اسید معده چیست؟

معده ما در حالت طبیعی ماده‌ای اسیدی تولید می‌کند. این ماده باعث ساده‌تر شدن تجزیه غذا و هضم آن می‌شود. بااین‌حال، اگر این اسید به مری و دهان شما راه پیدا کند، ممکن است عوارض ناخواسته‌ای در پی داشته باشد. مبتلایان به رفلاکس اسید معده اغلب از احساس سوزش در قفسه سینه که به آن سوزش سر دل نیز می‌گویند، شکایت دارند. گاهی اوقات، این احساس ناراحت‌کننده دردناک می‌شود و با طعم ترش در دهان، آروغ بیش از حد یا گلودرد همراه است. در مرحله بعدی، رفلاکس اسید معده می‌تواند به دندان‌ها آسیب برساند، بدون اینکه شما از این موضوع مطلع باشید.

رفلاکس اسید معده با دندان‌ها چه می‌کند؟

احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که دندان‌پزشک شما را از خوردن یا نوشیدن خوراکی‌های بیش از حد اسیدی باز می‌دارد. مواد اسیدی برای دندان مضر هستند. اسید معده نیز از این قاعده مستثنی نیست. هنگامی که اسید معده به سمت دهان می‌رود، به راحتی مینای دندان را دچار فرسایش می‌کند.

مینای دندان از دندان‌های شما محافظت می‌کند و بدون این لایه محافظ نیز دندان‌ها در معرض خطر پوسیدگی، حفره‌های دندانی، حساس شدن و تغییر رنگ قرار می‌گیرند. البته، این تمام بلایی نیست که اسید معده بر سر دندان می‌آورد. وقتی فرسایش مینای دندان اتفاق میفتد، نمی‌توانید دوباره آن را بازگردانید. دندان‌پزشک باید وضعیت شما را ارزیابی کند و بهترین راه را برای رفع مشکلات ناشی از فرسایش مینای دندان در پیش بگیرد. برخی از درمان‌هایی که دندان‌پزشکان در چنین شرایطی پیشنهاد می‌کنند، عبارت‌اند از:

  • باندینگ دندان؛
  • تاج دندان؛
  • عصب‌کشی؛
  • پر کردن دندان.

کاهش اثرات اسید معده بر دندان

چیزهای بسیاری می‌توانند مینای دندان را از بین ببرند اما آسیب‌رسان‌ترین آنها اسید معده است. برای اینکه تأثیر این اسید بر دندان‌ها را کمتر کنید، باید ۷ نکته مهم را در نظر بگیرید.

۱. مراقبت صحیح از دندان‌ها

شما باید هر ۶ ماه یک مرتبه به دندان‌پزشک مراجعه کنید تا سلامت دندان‌هایتان را زیر نظر بگیرد. علاوه‌براین، باید هر روز ۲ مرتبه دندان‌های خود را مسواک بزنید و ۱ مرتبه نخ دندان بکشید.

۲. کنترل رفلاکس اسید معده

این فرآیند با مراجعه به پزشک متخصص گوارش شروع می‌شود. این پزشک می‌تواند راه‌هایی برای کنترل رفلاکس اسید معده توصیه کند. به این ترتیب، اسید معده در وهله اول به دندان شما نخواهد رسید. ممکن است از شما خواسته شود تا وزن خود را کم کنید. شاید هم روش‌هایی مانند خودداری از مصرف غذاهای اسیدی، کمتر غذا خوردن، راحت خوابیدن، خودداری از دراز کشیدن بلافاصله پس از غذا خوردن، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل به شما پیشنهاد داده شود.

۳. بررسی رژیم غذایی

آنچه می‌خورید می‌تواند باعث فشار وارد آمدن به معده شما شود. مصرف نوشابه‌ها، مرکبات و حتی پاستا را کاهش دهید یا به طور مثال، به جای آب پرتقال معمولی از آب پرتقال با مواد اسیدی کمتر استفاده کنید.

۴. استفاده از نی

اگر نمی‌توانید از مصرف نوشابه یا آبمیوه صرف‌نظر کنید، از نی استفاده کنید. به این ترتیب، این مایعات از دندان‌های شما دور می‌ماند.

۵. جویدن آدامس بدون قند

جویدن این آدامس میزان اسید موجود در دهان را کاهش می‌دهد. این آدامس باعث می‌شود که بزاق دهان بیشتر ترشح شود و دندان‌ها را با مواد معدنی تقویت می‌کند.

۶. توجه به زمان مسواک زدن

بلافاصله پس از خوردن غذای اسیدی، مسواک نزنید. ۱ ساعت یا بیشتر صبر کنید. سپس، دندان‌ها را با مسواکی نرم مسواک بزنید. غذاهای اسیدی مینای دندان را نرم می‌کنند. بنابراین، بهتر است در شرایطی که این لایه محافظ نرم شده، مسواک نزنید.

۷. استفاده از خمیر دندان و دهان‌شویه حاوی فلوراید

چنین خمیر دندان و دهان‌شویه‌ای برای دندان‌های حساس مناسب هستند. برای انتخاب این خمیر دندان و دهان‌شویه، بهتر است با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.

سخن پایانی

مراجعه به دندان‌پزشک هر ۶ ماه یک‌بار به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. کسانی که به رفلاکس اسید معده دچار هستند، باید این توصیه را بیشتر جدی بگیرند. از آنجایی که رفلاکس معده بدون هیچ نشانه‌ای به دندان‌ها آسیب می‌رساند، دندان‌پزشک شما می‌تواند مشکلات دندان را در مراحل اولیه ارزیابی و دندان کند.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت