جلوگیری از تحلیل لثه بعد از کشیدن دندان

تحلیل لثه‌ پس از کشیدن دندان هم از نظر زیبایی دهان و هم از نظر سلامت دهان و دندان اتفاقی ناخوشایند است. اگر می‌خواهید از این عارضه جلوگیری کنید یا به درمان آن فکر می‌کنید، خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

منظور از تحلیل لثه چیست؟

تحلیل لثه نوعی بیماری لثه است. زمانی که این بیماری اتفاق میفتد، بافت لثه از دندان‌ها جدا می‌شود و ریشه‌های زیر آن نمایان خواهند شد. این اتفاق سبب می‌شود که دندان‌های شما در برابر پوسیدگی آسیب‌پذیرتر شوند. در چنین شرایطی، دندان‌ها هنگام مسواک زدن یا غذا خوردن حساس‌تر هستند. تحلیل لثه ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد. گاهی این بیماری یک یا چند دندان را درگیر می‌کند.

نشانه‌های تحلیل لثه

بارزترین علامت تحلیل لثه، نمایان شدن ریشه دندان است. سایر نشانه‌های هشداردهنده این بیماری عبارت‌اند از:

  • احساس درد یا ناراحتی در نزدیکی خط لثه؛
  • حساس شدن به گرما، سرما و غذاهای شیرین؛
  • حساسیت دندان هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن؛
  • حساس شدن لثه هنگام تمیز کردن دندان.

در صورت عدم درمان، تحلیل لثه به سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان مانند تحلیل استخوان دندان‌ها منجر می‌شود. بنابراین، در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بلافاصله به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

ارزیابی لثه‌ها پس از کشیدن دندان

بعد از اینکه دندان‌ها کشیده شدند، دندان‌پزشک می‌تواند تحلیل لثه را در طول معاینات دندان‌پزشکی تشخیص دهد. او میزان تورفتگی هر لثه را با استفاده از ابزار خاصی به نام پروب پریودنتال اندازه‌گیری می‌کند. دندان‌پزشک پاکت‌های پریودنتال یا لثه‌ای اطراف هر دندان را هم اندازه‌گیری می‌کند. اندازه پاکت‌های سالم ۱ تا ۳ میلی‌متر است. با التهاب لثه‌ها این پاکت‌ها ۴ میلی‌متر می‌شوند. اگر هم به بیماری پریودنتال یا لثه مبتلا شده باشید، اندازه این پاکت‌ها ۵ میلی‌متر خواهد بود.

راه‌های جلوگیری از تحلیل لثه

متأسفانه لثه‌های تحلیل‌رفته دوباره رشد نمی‌کنند اما می‌توان با کمک درمان‌های دندان‌پزشکی از بدتر شدن وضعیت آنها جلوگیری کرد. درمان تحلیل لثه تا حد زیادی به علت ایجاد این بیماری بستگی دارد. در موارد خفیف‌تر، ممکن است لثه با درمان‌های غیرجراحی بهبود یابد اما در بیشتر موارد، برای جلوگیری از این مشکل از روش جراحی استفاده می‌شود.

درمان‌های غیرجراحی

مهم‌ترین روش‌های درمانی غیرجراحی برای تحلیل لثه عبارت‌اند از:

  • مصرف آنتی‌بیوتیک‌های موضعی: اگر تحلیل لثه ناشی از بیماری پریودنتال باشد، دندان‌پزشک از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی استفاده می‌کند. برای این کار، جرم‌گیری و روت پلنینگ با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا از شر باکتری‌هایی که باعث بیماری لثه شده‌اند و در عمق زیرین خط لثه قرار دارند، خلاص شوید. گاهی اوقات نیز برای کمک به درمان بیماری لثه، آنتی‌بیوتیک مستقیما زیر خط لثه تزریق می‌شود.
  • باندینگ دندان: در برخی از مواقع، دندان‌پزشک ناحیه تحلیل‌رفته لثه را با رزین کامپوزیت هم‌رنگ دندان‌ها می‌پوشاند. این کار ریشه نمایان شده دندان‌ها را می‌پوشاند و باعث بهبود آنها می‌شود.

جراحی تحلیل لثه

پیوند لثه محتمل‌ترین و طولانی‌ترین گزینه درمانی برای جراحی تحلیل لثه است. معمولا پریودنتیست‌ها برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت لثه این روش را انجام می‌دهند. در طول این جراحی، از پیوند لثه برای جایگزینی بافت لثه از دست رفته استفاده می‌شود. این بافت پیوندی معمولا از سقف دهان شما گرفته می‌شود اما گاهی اوقات از بافت استریل‌شده اهدایی انسانی هم استفاده می‌کنند.

وقتی بافت پیوندی در موقعیت مناسب قرار گرفت، جراح آن را در جای خود بخیه می‌زند. برای پیوند لثه روش‌های مختلفی وجود دارد. جراح دندان‌پزشک شما می‌تواند بهترین و مناسب‌ترین آنها برای شما را انتخاب کند. روش‌های امروزی برای جراحی لثه کمتر تهاجمی هستند.

مدت‌زمان بهبودی پس از جراحی لثه به عوامل مختلفی مانند تعداد دندان‌هایی که تحت درمان قرار گرفته‌اند، نوع بافت اهدایی لثه و روش جراحی بستگی دارد. در بیشتر موارد، کسانی که عمل جراحی لثه انجام داده‌اند، پس از حدود ۲ هفته به حالت عادی بازمی‌گردند.

جراح دستورالعمل‌های دقیق پس از عمل را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما باید این دستورالعمل‌ها را به دقت دنبال کنید تا بهبودی راحت و موفقیت‌آمیزی داشته باشید.

کلام آخر

یکی از مشکلات شایع پس از کشیدن دندان، تحلیل رفتن لثه‌ها است. این عارضه در طول معاینات منظم دندان‌پزشکی تشخیص داده می‌شود. در صورت مشاهده هر یک از نشانه‌های تحلیل لثه، به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید تا او با توجه به شرایط دهان و دندان‌های شما، بهترین روش درمانی را انتخاب کند. به این ترتیب، از تحلیل لثه‌های شما و بدتر شدن وضعیت آنها جلوگیری می‌شود.

علاوه‌براین، با رعایت بهداشت دهان و دندان پس از کشیدن دندان می‌توانید از مشکلاتی مانند تحلیل رفتن لثه‌ها و ابتلا به بیماری‌های لثه پیشگیری کنید. دندان‌ها را روزی دو مرتبه مسواک بزنید، مسواک خود را هر ۳ ماه یک‌بار تعویض کنید، هر روز نخ دندان بکشید و از مصرف دخانیات خودداری کنید. مراجعه منظم به دندان‌پزشک هم می‌تواند از بروز مشکلاتی مثل تحلیل لثه پیشگیری کند. ‌

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت