انواع ترمیم های دندانی | بهترین روش ترمیم دندان

بیمارانی که دندان‌های آنها دچار مشکلاتی مانند لب‌پریدگی، شکستگی، افتادن یا پوسیدگی می‌شوند، ممکن است برای بهبود لبخند خود و بازگرداندن آن به حالت قبل به ترمیم دندان نیاز داشته باشند. خوشبختانه، امروزه گزینه‌های درمانی مختلفی برای این افراد وجود دارند. روش‌های ترمیم دندان از ساده تا پیچیده متفاوت هستند اما فناوری‌های پیشرفته انجام این روش‌ها را ساده‌تر کرده‌اند. در این مقاله، هرآنچه باید درباره انواع ترمیم‌های دندان و انتخاب بهترین آنها بدانید را می‌خوانید.

۱. پر کردن دندان

زمانی که باکتری‌ها مینای دندان شما را از بین می‌برند، در آن سوراخ‌هایی ایجاد می‌کنند که به آنها حفره دندان می‌گویند. حفره‌های کوچکتر معمولا با پر کردن دندان ترمیم می‌شوند.

در این روش، دندان‌پزشک بخش پوسیده دندان شما را برمی‌دارد. سپس، سوراخ ایجاد شده را با ماده کامپوزیت هم‌رنگ دندان پر می‌کند. این کار باعث می‌شود که پیشرفت پوسیدگی دندان متوقف شود و خطر آسیب بیشتر آن کاهش یابد.

۲. تاج دندان

دندان‌پزشکان از روکش‌های دندانی برای ترمیم حفره‌های بزرگتر دندان یا ترمیم دندان‌های شکسته استفاده می‌کنند. این روکش را تاج دندان می‌نامند. تاج روی کل دندان شما قرار می‌گیرد.

برای قرار دادن تاج دندان، دندان‌پزشک باید مقداری از مینای طبیعی دندان شما را جدا کند. در نتیجه، دندان را تغییر می‌دهد، بخشی از آن را می‌تراشد و پس از آن، تاج را روی آن قرار می‌دهد.

۳. اینله و آنله دندان

گاهی اوقات، حفره دندان برای پر کردن، بیش از اندازه بزرگ است اما تاج هم روی آن قرار نمی‌گیرد و اندازه آن از تاج بسیار کوچکتر است. در چنین مواردی، دندان‌پزشک از اینله یا آنله استفاده می‌کند. این ترمیم‌های سفارشی مانند قطعات پازل در ساختار طبیعی دندان شما قرار می‌گیرند. دندان‌پزشک آنها را برای همیشه در جای خود می‌چسباند.

اینله و آنله شبیه به یکدیگر هستند با این تفاوت که اینله ناحیه میان کاسپ دندان را پر می‌کند اما آنله حداقل یک کاسپ را هم پوشش می‌دهد.

۴. درمان کانال ریشه

در برخی از مواقع، یک حفره یا ترک دندان به اندازه‌ای در دندان شما ایجاد می‌شود که به پالپ دندان می‌رسد. اگر باکتری از طریق آن وارد پالپ دندان شود، به عفونت دندان می‌انجامد. در این موارد، درمان ریشه دندان ضروری است.

در این روش، دندان‌پزشک پالپ بیمار و اعصاب کوچک و عروق داخل آن را برمی‌دارد. سپس، سطوح داخلی دندان را کاملا تمیز و ضدعفونی می‌کند. بعد از آن، کانال‌ها را با ماده‌ای لاستیکی به نام گوتا پرکا پرمی‌کند. در نهایت نیز از یک ماده پرکننده استفاده می‌کنند تا دندان را ببندد و از ورود باکتری‌ها به آن جلوگیری کند.

در بیشتر موارد، افرادی که تحت درمان کانال ریشه قرار می‌گیرند، به تاج دندان نیاز دارند تا از آن حفاظت کند.

۵. بریج دندان

بریج دندان می‌تواند جایگزین یک دندان از دست رفته یا یک ردیف دندانی از دست رفته شود. بریج از دندان‌های مصنوعی با روکش‌های دندانی در دو طرف تشکیل شده است. دندان‌پزشک دندان‌های طبیعی شما را از هر دو طرف می‌تراشد. سپس، بریج را به دندان‌ها می‌چسباند. روکش‌ها روی دندان‌های طبیعی شما قرار می‌گیرند و دندان‌های مصنوعی فاصله میان آنها را می‌پوشانند.

۶. ایمپلنت‌های دندانی

ایمپلنت دندان یک پایه کوچک و ظریف است که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می‌شود. هنگامی که دندان‌پزشک روکشی به ایمپلنت اضافه می‌کند، درست مانند یک دندان طبیعی می‌شود.

دندان‌پزشک می‌تواند ایمپلنت‌های دندانی را با روکش، بریج و حتی پروتز ترمیم کند. برخلاف روکش‌ها و بریج‌های سنتی، ایمپلنت‌ها به تغییر دندان‌های طبیعی شما نیازی ندارند. بسیاری از دندان‌پزشکان ایمپلنت را بهترین روش ترمیم دندان از دست رفته می‌دانند.

۷. دندان مصنوعی

دندان مصنوعی یا پروتز دندانی متحرک یکی دیگر از گزینه‌های سنتی برای جایگزینی دندان از دست رفته است. پروتزهای کامل جایگزین قوس دندان‌های از دست رفته می‌شوند. پروتز پارسیل هم به جای چندین دندان از دست رفته در نواحی مختلف به کار می‌رود. دندان‌های مصنوعی روی لثه شما قرار می‌گیرند و استخوان فک زیر آن از آنها پشتیبانی می‌کند.

مدت زمان بهبودی پس از ترمیم‌ها دندانی

بهبودی پس از این ترمیم‌ها به عوامل مختلفی از جمله نوع ترمیم و تعداد دندان‌های درمان‌شده بستگی دارد. به طور مثال، اگر دندانتان پر شده، می‌توانید بلافاصله فعالیت‌های عادی زندگی خود را از سر بگیرید اما کسی که ۴ دندان ایمپلنت کرده، برای بهبودی به چند روز استراحت نیاز دارد. دندان‌پزشک کسی است که به شما می‌گوید که مدت زمان بهبودی شما چقدر است.

کلام آخر

بهترین روش برای ترمیم دندان، به مشکلی که دندان شما دارد، بستگی دارد. دندان‌پزشک باید شرایط دندان شما را بررسی کند تا بهترین روش برای درمان ترمیمی مشخص شود.

ترمیم‌های دندانی سلامت دندان‌های شما را بازمی‌گردانند، فرایند جویدن غذاها را بهبود می‌بخشند، درد دندان‌ها را تسکین می‌دهند و از مشکلات دندانی در آینده پیشگیری می‌کنند. ممکن است پس از این ترمیم‌ها احساس راحتی نداشته باشید یا در موارد بسیار نادر دچار عفونت یا واکنش‌های آلرژیک شوید. در صورت بروز هر مشکلی پس از ترمیم، بلافاصله با دندان‌پزشک خود تماس بگیرید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت