دندان درد یکی از مشکلات رایج در کودکان است که اگر به درستی درمان نشود، ممکن است به مشکلات شدیدتری از جمله پوسیدگی دندان منجر شود. بنابراین، همانطور که در انتظار فرا رسیدن نوبت دندانپزشکی هستید، میتوانید از ۹ روش درمان خانگی و بیخطر برای تسکین درد آنها استفاده کنید.
۱. شستشوی دهان کودک با آب نمک
یکی از راههای امتحانشده و بیخطر برای تسکین دندان درد، شستشو با آب نمک است. این روش درمانی میتواند به طرزی مؤثر درد دندان کودک شما را آرام کند چون نمک باکتریهای ایجادکننده مشکل را از بین میبرد. آب گرم نیز باعث کاهش ناراحتی کودک و تورم لثههای او میشود.
درون لیوانی آب گرم بریزید و به آن نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. ترکیب آب گرم و نمک را به عنوان دهانشویه به کودک بدهید تا آن را درون دهان خود غرغره و به بیرون تف کند.
۲.دندان کودک را با مسواک تمیز کنید.
در بسیاری از موارد علت درد دندان کودک گیر کردن مواد غذایی در حفره پوسیده می باشد.مسواک زدن و تمیز کردن دندان کودک بلافاصله بعد از مصرف مواد غذایی می تواند بسیار در کاهش درد دندان کودک موثر باشد.
۳. از کمپرس سرد کمک بگیرید
یک کیسه یخ یا کمپرس سرد را روی گونه فرزندتان و در نزدیکی ناحیه آسیبدیده قرار دهید. این کار باعث انقباض عروق خونی و کاهش تورم و التهاب دندان میشود و در نهایت به تسکین درد آن کمک میکند. کمپرس سرد را به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه دردناک قرار دهید. این کار را هر چند ساعت یک بار تکرار کنید.
۴. از دمنوش کیسهای نعناع استفاده کنید
نعناع لذیذترین مسکن برای درد دندان کودکان است. دمنوش کیسهای نعناع را میتوان برای کاهش درد و آرامش لثههای حساس به کار برد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که دمنوش کیسهای نعناع تازه استفاده شده را برای چند دقیقه درون فریزر قرار دهید. سپس، آن را داخل دهان کودک و میان گونه و لثه او قرار دهید تا درد تسکین یابد.
اگر دمنوش کیسهای نعناع ندارید، میتوانید مقداری عرق نعناع را با روغن میخک ترکیب کنید. سپس، مقداری پنبه را با این ترکیب آغشته کنید و آن را روی محل تحریکشده قرار دهید.
۵. از مسکنهای بدون نسخه استفاده کنید
اگر با وجود توصیههایی که تا به اینجا معرفی کردیم، هنوز هم درد دندان کودک شما ادامه دارد، از داروهای ضدالتهاب و مسکن مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید. برای مصرف این داروها باید مطمئن شوید که دوز توصیهشده برای کودکان رعایت میشود. به کودکان کمتر از ۶ ماه نیز نباید ایبوپروفن خورانده شود.
۶. دهان کودک را با هیدروژن پراکسید رقیقشده شستشو دهید
هیدروژن پراکسید یا آب اکسیژنه راهحلی مؤثر برای دندان دردهای مبهم ناشی از عفونت است اما این محلول در صورت بلعیدن میتواند بسیار خطرناک باشد. این محلول را باید با آب ترکیب به طوری که تنها ۳ درصد از محلول به دست آمده، هیدروژن پراکسید باشد. این دهانشویه باید تنها ۳۰ ثانیه در دهان غرغره شود و بعد بلافاصله به بیرون تف شود. کودک باید پس از این کار، چندین بار دهان خود را با آب معمولی شستشو دهد.
اگر نحوه کار با آب اکسیژنه را نمیدانید یا فرزندتان نمیتواند بهتنهایی آب را در دهان خود غرغره کند، بهتر است از این روش صرفنظر کنید.
۷. دهانشویه آویشن به کار ببرید
آویشن دارای خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی است که به تسکین دندان درد کودکان کمک میکند. چند قطره از عرق آویشن و آب را روی مقداری پنبه بریزید. سپس، این پنبه را روی ناحیه آسیبدیده بمالید.
علاوهبراین، میتوانید مقداری برگ آویشن را درون آب جوش دم کنید. این دمکرده را پس از خنکشدن در اختیار کودک قرار دهید تا از آن به عنوان دهانشویه استفاده کند.
۸. از روغن میخک استفاده کنید
میخک خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارد که به درمان دندان درد کمک میکند. این گیاه حاوی اژنول است که نوعی بیحسکننده طبیعی به شمار میرود. برای تسکین درد کودک خود، مقداری پنبه را با روغن میخک آغشته کنید و آن را روی محل درد بمالید.
راه دیگر برای استفاده از میخک این است که یک میخک را به کودک بدهید تا آن را بجود. جویدن این گیاه باعث میشود که روغن موجود در آن خارج شود. کودک باید برای کاهش ناراحتی دندان خود، میخک را به مدت ۳۰ دقیقه در دهان نگه دارد.
۹. ماساژ دادن با ژل آلوئهورا را امتحان کنید
آلوئهورا نیز خواص ضدباکتریایی طبیعی دارد و میتواند به از بین بردن باکتریهای دهان که باعث پوسیدگی دندان میشوند، کمک کند. برای تسکین درد کودک خود، ژل آلوئهورا را روی ناحیه دردناک بمالید و بهآرامی ماساژ دهید.
سخن پایانی
دندان درد یکی از مشکلات رایج کودکان است. برای اینکه فرزندتان کمتر به این درد دچار شود، باید به او روش صحیح مراقبت از دهان و دندان را یاد بدهید. او باید چگونگی استفاده از مسواک و نخ دندان را بیاموزد. از آن گذشته، باید مصرف خوراکیهای شیرین و نشاستهای توسط کودک را کاهش دهید. پس از آن هم باید دهان خود را با آب یا دهانشویه شستشو دهد.
علاوهبراین، باید کودک را هر ۶ ماه یکبار نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندانهایش مطمئن شوید.