با علل اصلی لق شدن دندان ها آشنا شوید

همه می‌دانیم که دندان‌های شیری روزی لق می‌شوند و میفتند اما دندان‌های دائمی چرا لق می‌شوند؟ دندان‌های دائمی بیش از آنچه بسیاری از ما تصور می‌کنیم، لق می‌شوند و اغلب این اتفاق با ترس و اضطراب فراوان همراه است. خبر خوب اینکه لق‌شدن دندان به معنای از دست دادن آن نیست. برای این مشکل هم راه‌حل‌هایی وجود دارد اما پیش از آن، باید علل لق‌شدن دندان‌ها را بدانیم.

آیا باید نگران لق‌شدن دندان‌های دائمی باشیم؟

لق‌شدن دندان‌های شیری کودکان اتفاقی طبیعی است اما این اتفاق در بزرگ‌سالی باعث نگرانی می‌شود. دندان‌ها به این علت لق می‌شوند که تکیه‌گاه خود را از دست می‌دهند و به‌آرامی از لثه و استخوان جدا می‌شوند. کوچکترین ضربه‌ یا حتی لمس این دندان‌ها به‌آرامی نیز ممکن است باعث حرکت آنها شود. غذاخوردن یا جویدن لقمه‌های غذا نیز به لق‌شدن بیشتر این دندان‌ها منجر می‌شود.

اگر در سنین بالاتر، دندان شما لق شود، احتمالا نشانه‌های دیگری را هم مشاهده خواهید کرد. این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

  • خونریزی لثه؛
  • تورم لثه‌ها؛
  • عقب رفتن یا تحلیل لثه‌ها.

این علائم ممکن است نشان‌دهنده نوعی بیماری زمینه‌ای هم باشند. بنابراین، باید با پزشک درباره لق‌شدن دندان‌های خود صحبت کنید. درک علت این مسئله می‌تواند به پزشک کمک کند تا درمان مناسب شما را تعیین کند.

چرا دندان‌های دائمی لق می‌شوند؟

لق‌شدن دندان در بزرگ‌سالی بدون دلیل اتفاق نمیفتد. ممکن است در ابتدا هنگام مسواک‌زدن یا نخ دندان کشیدن متوجه این مسئله شوید. گاهی اوقات نیز پزشک در طول جلسه درمانی دندان‌پزشکی متوجه می‌شود که دندان شما لق شده است.

در برخی موارد، لق‌شدن دندان به دلیل یک بیماری پیشرفته لثه رخ می‌دهد. در این حالت، عفونت باکتریایی به لثه‌ها، دندان‌ها و استخوان‌های اطراف آنها حمله می‌کند. بیماری لثه نتیجه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر به طور منظم از مسواک یا نخ دندان استفاده نکنید، جرم دندان در فضای زیر لثه‌ها جمع می‌شود. این بیماری قابل درمان است و اگر زود تشخیص داده شود، می‌توان عفونت را از بین برد. در مراحل اولیه این بیماری، توقف التهاب و بازگرداندن سلامت دندان‌ها نیز ساده‌تر خواهد بود.

در صورت عدم درمان، بیماری لثه ممکن است پیشرفت کند و منجر به تحلیل استخوان‌ها شود. در نتیجه، دندان‌ها تکیه‌گاهی ندارند و لق می‌شوند. لثه‌هایی که خونریزی می‌کنند، دردناک یا قرمز شده‌اند، نشانه‌های اولیه این بیماری هستند.

دندان‌پزشک می‌تواند بیماری لثه را با معاینه دهان شما و با استفاده از پروب دندان‌پزشکی تشخیص بدهد. او با کمک این ابزار دندان‌پزشکی عمق جرم‌های شکل‌گرفته روی دندان‌ و لثه را بررسی می‌کند. اگر عمق آنها بیش از ۳ میلی‌متر باشد، از تصاویر رادیوگرافی کمک می‌گیرد تا مسئله را دقیق‌تر بررسی کند.

بیماری لثه تنها دلیل لق‌شدن دندان نیست. دلایل دیگر این مشکل عبارت‌اند از:

  • دندان قروچه: ساییدن یا فشردن ناخودآگاه دندان‌ها در نهایت می‌تواند به دندان‌های شما آسیب برساند و عوارض دیگری مانند سردرد یا درد صورت را نیز به همراه داشته باشد.
  • جراحت: آسیب‌رسیدن به دهان یا ناحیه صورت نیز می‌تواند به لق‌شدن دندان بیانجامد. اگر زمین بخورید و به دهانتان ضربه‌ای وارد شود یا از طریقی دیگر دهانتان آسیب ببیند، ممکن است دندان‌هایتان هم لق شوند.

راه‌هایی برای درمان دندان‌های لق‌شده

درمان لق‌شدگی دندان پس از تشخیص علت آن شروع می‌شود. اگر به بیماری لثه مبتلا باشید، دندان‌پزشک از روش‌های ویژه‌ای برای پاک‌کردن پلاک‌های دندان و لثه کمک می‌گیرد. علاوه‌براین، ممکن است دندان‌پزشک برایتان آنتی‌بیوتیک تجویز کند تا هرگونه عفونت را از بین ببرد.

بسته به شدت بیماری لثه یا علت لق‌شدن دندان، ممکن است روش‌های درمانی دیگری نیز به کار بروند که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • جراحی فلپ: در این روش، دندان‌پزشک در لثه برش‌هایی ایجاد می‌کند و آن را برای جرم‌گیری و اصلاح ریشه دندان به عقب می‌کشد. پس از آن، دوباره لثه به حالت قبلی خود بازگردانده می‌شود.
  • پیوند استخوان: اگر استخوان‌های اطراف دندان تحلیل رفته باشند، دندان‌پزشک می‌تواند تکه‌ای از استخوان از سایر بخش‌های بدن شما بگیرد یا از مواد مخصوص پیوند استخوان در ایمپلنت استفاده کند و استخوان تحلیل‌رفته را ترمیم کند. این کار به ثابت ماندن دندان شما کمک می‌کند.
  • اسپلینت دندان: اگر دندان لق‌شده کاملا از جای خود خارج نشده باشد، دندان‌پزشک از اسپلینت دندان استفاده می‌کند. در این روش، یک قطعه فلز بسیار کوچک برای اتصال دو دندان مجاور به کار می‌رود. در نتیجه، دندان لق‌شده تکیه‌گاهی پیدا می‌کند و در جای خود ثابت می‌ماند.
  • تنظیم بایت: در این روش مقدار اندکی از مینای دندان برداشته می‌شود تا سطح جونده دندان تغییر شکل دهد. این موضوع در نهایت باعث کاهش فشار روی دندان می‌شود و به آن فرصتی برای بهبودی می‌دهد. تنظیم بایت روشی برای درمان لق‌شدن دندان در اثر ساییدگی است.
  • استفاده از محافظ دهان: همان‌طور که گفتیم، یکی از علل لق‌شدن دندان‌ها، دندان قروچه است. برای مقابله با این مشکل از نایت گارد یا محافظ دندان در شب نیز می‌توان استفاده کرد. این وسیله به عنوان سد محافظی میان دندان‌های بالا و پایین قرار می‌گیرد و از لق‌شدن بیشتر دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

سخن پایانی

لق‌شدن دندان یکی از مشکلاتی است که برخی از بزرگ‌سالان به آن دچار می‌شوند. این مشکل ممکن است در نهایت باعث افتادن دندان شما شود. روش‌های درمانی دندان‌پزشکی می‌توانند دندان‌ها را تقویت کنند و سلامت لثه‌ها را بهبود ببخشند. در موارد شدیدتر نیز ممکن است دندان‌پزشک کشیدن دندان و جایگزین‌کردن آن با ایمپلنت یا بریج را توصیه کند.

برای پیشگیری از این مشکل، باید در وهله اول، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. در زمان انجام‌دادن فعالیت‌هایی مانند ورزش که احتمال ضربه‌خوردن به دهان شما وجود دارد نیز از محافظ دهان استفاده کنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت