عوارض بلیچینگ دندانوقتی به عکسهای تعطیلات نگاه میکنید، متوجه میشوید که لبخندتان چندان زیبا و درخشان نیست. برخی از مواد غذایی، نوشیدنیها، داروها، عادتها و حتی آسیبها باعث تغییر رنگ دندانهایتان میشود و شما را به سمت محصولات سفیدکننده دندان سوق میدهد. اما این محصولات همیشه پاسخگوی نیازتان نیستند و دندانهایتان را آنطور که باید سفید نمیکنند. امروز، بلیچنگ دندان یکی از بهترین و سریعترین راهها برای سفید کردن دندانها است. اما بلیچینگ چیست؟ آیا همه اشخاص میتوانند از بلیچینگ دندان استفاده کنند؟ عوارض بلیچینگ چیست؟
در این مطلب، هر آنچه باید در مورد بلیچینگ و عوارض آن بدانید برایتان خواهیم گفت. با ما همراه باشید!
بلیچینگ دندان چیست؟
بلیچینگ از خدمات سفیدسازی دندان است که طی آن، لکهها را از دندانها پاک میکنند و رنگشان را سفید میکنند. بلیچینگ به دو روش انجام میشود:
⦁ بلیچینگ در مطب
⦁ بلیچینگ در منزل
بلیچینگ در مطب را، همانطور که از نامش پیدا است، دندانپزشک انجام میدهد. بلیچینگ طی یک جلسه انجام میدهد و در واقع، سریعترین روش سفیدسازی دندان است.
بلیچینگ در منزل را میتوانید خودتان و با استفاده از کیتهای مخصوص انجام دهید.
اما بلیچینگ در منزل بهتر است یا بلیچینگ در مطب؟ میزان ماندگاری روش بلیچینگ در مطب بیشتر است و عوارض کمتری را نیز در پی دارد. برای مثال، اگر به سراغ بلیچینگ در مطب بروید، احتمال ایجاد حساسیت در دندانها و لثهها کمتر میشود.
پیش از اقدام برای بلیچینگ دندان چه کنیم؟
پیش از بلیچینگ دندان، باید با دندانپزشکتان مشورت کنید. دندانپزشک دندانهایتان را بررسی میکند تا ببیند که آیا بلیچینگ گزینه مناسبی برای شما است یا خیر. همچنین دندانپزشک باید ببیند که باید چند وقت یک بار، بلیچینگ را انجام دهید.
بلیچینگ دندان برای چه کسانی ممنوع است؟
بلیچینگ برای همه اشخاص مناسب نیست. سه گروه زیر نباید به سراغ بلیچینگ بروند:
- افراد زیر ۱۸ سال
- زنان باردار
- زنان شیرده
عوارض بلیچینگ دندان چیست؟
بلیچینگ میتواند یک سری عوارض داشته باشد. این عوارض در اولین روزها بسیار شایعتر و شدیدتر است. در ادامه، از برخی از عوارض بلیچینگ دندان برایتان خواهیم گفت.
ایجاد حساسیت در دندانها
ایجاد حساسیت در دندانها یکی از عوارض شایع بلیچینگ است. اما دلیل ایجاد این حساسیت چیست؟نفوذ موقتی مواد بلچینگ به عاج دندان می تواند حساسیت ایجاد کند اما جای نگرانی ندارد و این حساسیت پس از 24 ساعت معمولا برطرف می شود.اگر به دندانپزشک مجرب مراجعه کنید با تمهیداتی مثل قرار دادن مواد ضدحساسیت قبل یا بعد از بلیچینگ احتمال حساس شدن دندان هایتان را کاهش می دهد.
ایجاد حساسیت در لثهها
در صورتی که ژل بلیچنیگ با لثه یا مخاط دهان تماس پیدا کند می تواند احساس سوزش ایجاد کند.دندانپزشک حاذق با قرار دادن محافظ لثه و مخاط از این عارضه پیش گیری می نماید.
اثرگذاری موقتی بلیچینگ
تأثیر بلیچینگ دندان دائمی نیست، بلکه بستگی به میزان مراقبتتان دارد. برای مثال، در کسانی که سیگار میکشند و چای و قهوه مینوشند، میزان ماندگاری بلیچینگ کمتر است.
هنگام بروز عوارض بلیچینگ دندان، به دندانپزشک مراجعه کنید تا این عوارض سریعاً برطرف شود.
چگونه از بروز عوارض بلیچینگ دندان جلوگیری کنیم؟
اگر میخواهید عوارض بلیچینگ را تجربه نکنید یا اینکه آن را به خفیفترین شکل ممکن تجربه کنید، به دندانپزشکی مجرب مراجعه کنید ک. بدین ترتیب، میتوانید بهترین اثر را مشاهده کنید.
پس از بلیچینگ دندان از چه چیزهایی اجتناب کنیم؟
بعد از انجام بلیچینگ، باید حواستان به یک سری از موارد باشد تا تأثیر بلیچینگ ماندگارتر شود:
⦁ از مصرف خوراکیهای اسیدی اجتناب کنید.
⦁ از مصرف نوشیدنیها و غذاهای تیرهرنگ خودداری کنید.
⦁ سیگار نکشید.
⦁ سویاسس، سس باربکیو و سس کچاپ مصرف نکنید.
⦁ مصرف سرکه را کنار بگذارید.
⦁ مصرف شکلات را به حداقل برسانید.
یادتان باشد 48 ساعت اول پس از انجام بلیچینگ دندان اهمیت زیادی دارد و باید بسیار مراقب باشید. اگر طی این این دو روز، از مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای رنگی اجتناب کنید، سیگار نکشید و مواد اسیدی را کنار بگذارید، ماندگاری تأثیر بلیچینگ افزایش خواهد یافت.
آیا بلیچینگ همه لکهها را از بین میبرد؟
بلیچینگ معمولا نمیتواند لکههای قهوهای، خاکستری و سیاه را از بین ببرد زیرا این لکه ها مقاومت زیادی نسبت به مواد سفید کننده دارند.
سخن آخر
اگر میخواهید لکههای زرد دندانتان سریعاً از بین برود و لبخندی سفید و زیبا داشته باشید، بالطبع، به سراغ بلیچینگ دندان خواهید رفت. بلیچینگ دندان یک سری معایب و عوارض دارد که با آگاهی از آنها، میتوانید انتخاب درستی را انجام دهید.از جمله این موارد می توان به حساسیت لثه و دندان، به خصوص در اولین روزهای بعد از بلیچینگ و موقتی بودن تأثیر بلیچینگ در صورت عدم رعایت رژیم غذایی اشاره کرد. با مراجعه به دندانپزشک مجرب، از عوارض بلیچینگ در امان خواهید بود. همچنین با رعایت رژیم غذایی درست و کنار گذاشتن عادات ناسالم، میزان ماندگاری اثر بلیچینگ به میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد. پیش از آنکه اقدام به بلیچینگ کنید، به دندانپزشک مراجعه کنید و در این باره، با وی مشورت کنید تا در صورت لزوم، درمانهای لازم پیش از بلیچینگ انجام شود.