همه چیز در مورد بوی بد دهان: علت‌ها و روش‌های درمان و پیشگیری

بوی بد دهان از عارضه‌های بسیار ناخوشایندی است که حتی می‌تواند روی اعتماد به نفس و وضعیت روانی ما تأثیر منفی بگذارد. در فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها، محصولات متنوعی مثل اسپری و انواع آدامس برای رفع بوی دهان وجود دارد، اما تأثیر همه آن‌ها موقتی است و بعد از چند ساعت و حتی چند دقیقه، همه چیز به حالت اول بر می‌گردد. برای رفع بوی بد دهان، باید علت‌های آن را بشناسید، سپس بر اساس آن، به دنبال راهکار باشید. گاهی مصرف برخی از مواد غذایی یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث بوی بد دهان می‌شود، اما در برخی از موارد، مشکل جدی است و برای رفع آن، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. حتی گاهی بوی بد دهان هیچ ربطی وضعیت دهان و دندان‌تان ندارد و باید رفع آن، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. بنابراین باید بوی بد دهان را جدی بگیرید و به فکر یافتن دلایل و درمانش باشید. در ادامه این مقاله، در مورد علت‌های بوی بد دهان و روش‌های درمان آن صحبت کرده‌ایم.

بوی بد دهان چیست؟

هالیتوزیس (halitosis) یا هالیتوز نام علمی بوی بد دهان است. بوی بد دهان مشکلی بسیار فراگیر است و تقریباً از هر چهار نفر، یک نفر با آن درگیر است. تقریباً 31.8% از مردم جهان، به دلایل مختلف، گرفتار مشکل بوی بد دهان هستند. گاهی بعد از خوردن برخی مواد غذایی مثل سیر یا پیاز، دهان و نفس ما بدبو می‌شود. اما گاهی بوی بد دهان یا هالیتوزیس مزمن می‌شود و این مسئله نشان‌دهنده وجود مشکلی جدی است. این مشکل جدی ممکن است مربوط به وضعیت دهان و دندان شما یا دیگر قسمت‌های بدن‌تان باشد. بنابراین اولین قدم در رفع بوی بد دهان، شناخت دلیل ایجاد این بو است.

دلایل بوی بد دهان چیست؟

دلایل مختلفی برای بوی دهان وجود دارد. برخی از این دلایل چندان جدی نیستند و با رعایت چند نکته بهداشتی می‌توانید رفع‌شان کنید، اما برخی دیگر جدی و حتی خطرناک هستند. در ادامه، از دلایل مهم بوی بد دهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

شایع‌ترین دلیل بوی بد دهان عدم رعایت بهداشت است. اگر مرتباً مسواک نزنید و از نخ دندان استفاده نکنید، فضای دهان برای رشد و تکثیر باکتری‌ها آماده می‌شود. این باکتری‌ها باعث بوی بد دهان، پوسیدگی دندان و حتی بروز بیماری‌های لثه می‌شوند.

خشکی دهان

بزاق دهان اهمیت بسیار زیادی دارد و وجود آن برای حفظ سلامت لثه و دندان‌ها ضروری است. اما چرا؟ بزاق با تنظیم PH دهان فضای اسیدی را خنثی می‌کند و از رشد باکتری‌های داخل دهان جلوگیری می‌کند. در واقع، بزاق فضای دهان‌تان را ضد عفونی می‌کند. بنابراین اگر میزان بزاق دهان‌تان کافی نباشد، دچار بوی بد دهان خواهید شد. عواملی مثل سیگار کشیدن و مصرف برخی از داروها میزان ترشح بزاق را در دهان‌تان کاهش می‌دهد.

سرطان‌های سر و گردن

ابتلا به سرطان‌های سر و گردن نیز باعث بوی بد دهان می‌شود. از علائم این بیماری‌ها می‌توان به ایجاد زخم‌های دهانی، بروز درد دهان، مشکل در بلغ و کاهش وزن بی‌دلیل اشاره کرد.

رفلاکس معده

رفلاکس معده از اختلال‌های گوارشی است که در مبتلایان به آن، اسید معده به مری باز می‌گردد. این مشکل سبب بروز بوی بد دهان می‌شود.

سنگ لوزه

سنگ لوزه روی سطح یا داخل لوزه به وجود می‌آید و باعث بروز علائمی مثل بوی بد دهان، مشکل بلع، درد گلو، سرفه و بروز درد در ناحیه گوش می‌شود.

بیماری لثه

بیماری لثه معمولاً با التهاب و خونریزی لثه شروع می‌شود. پلاک‌های دندانی، همان لایه چسبنده روی سطح دندان، به بافت لثه‌ها آسیب می‌زند و زمینه را برای بروز انواع بیماری‌های لثه فراهم می‌کند.

عفونت بینی، گلو یا ریه‌ها

اگر در نواحی بینی، گلو یا ریه عفونتی وجود داشته باشد، نفس‌تا%D

اشتراک گذاری :

قسمت نظر بسته شده است.

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت