ترک مویی دندان

اگر ناگهان روی مینای دندان‌هایتان خطوط یا ترک‌های بسیار ریزی را دیده‌اید، طبیعی است که نگران شوید. ممکن است فکر کنید که این ترک‌ها نشانه بیماری یا عارضه‌ای بسیار جدی‌تر هستند. بااین‌حال، باید بدانید که این ترک‌ها که به آنها ترک مویی دندان یا خطوط دیوانگی نیز گفته می‌شود، فقط زیبایی دندان‌هایتان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در این مقاله، علل ایجاد این خطوط تیره روی دندان و راه‌های رفع آن را می‌خوانید.

ترک مویی دندان چیست؟

شکستگی دندان یک موقعیت اورژانسی است که به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد اما ترک مویی این‌طور نیست. این ترک‌های کوچک فقط به مینای دندان شما محدود می‌شوند. خطوط تیره روی دندان‌های جلویی می‌توانند بر احساس شما نسبت به لبخند خود تأثیر بگذارند. دندان‌پزشک شما می‌تواند برای کنترل این احساس منفی به شما کمک کند. او باید خطوط دیوانگی روی دندان‌هایتان را بررسی کند تا به علت ایجاد آنها پی ببرد. تشخیص علت این عارضه در مراحل اولیه می‌تواند از آسیب رسیدن به سلامت دهان شما پیشگیری کند.

علل ترک مویی دندان

علل ایجاد خطوط دیوانگی روی دندان‌ها همیشه مشخص نیست. برخی از مهم‌ترین علل این عارضه عبارت‌اند از:

  • پر کردن بخش بزرگی از دندان‌ها که باعث فشار آمدن به آنها و ضعیف شدنشان می‌شود؛
  • جویدن یا گاز گرفتن چیزی سخت مانند یخ، هسته میوه یا استخوان؛
  • وارد آمدن ضربه‌ای شدید به چانه یا فک؛
  • بیماری لثه که باعث تحلیل استخوان می‌شود و می‌تواند دندان‌های شما را ضعیف کند؛
  • تغییرات سریع در دمای دهان که معمولا در اثر مصرف غذا و نوشیدنی اتفاق میفتد.

دندان قروچه نیز یکی دیگر از علل شایع ترک مویی دندان‌ها است. گاهی ناخودآگاه این کار را انجام می‌دهیم. دندان قروچه ممکن است در خواب یا بیداری اتفاق بیفتد.

دندان قروچه خفیف معمولا به درمان نیازی ندارد اما اگر این اتفاق شدت یابد، ممکن است به اختلالات فک، آسیب دیدن دندان‌ها و سردرد منتهی شود. گاهی اوقات، ترکیبی از عوامل مختلف مانند ضعیف شدن دندان‌ها و دندان قروچه منجر به ایجاد ترک مویی یا سایر شکستگی‌های دندان می‌شود.

 آیا ترک مویی به شکستگی دندان منجر می‌شود؟

ایجاد خطوط دیوانگی عارضه‌ای عادی و رایج است. وجود این ترک‌ها به این معنا نیست که دندان‌های شما ضعیف شده یا مستعد شکستگی هستند. معمولا وضعیت این ترک‌ها بدتر نمی‌شود یا به شکستگی دندان منجر نمی‌شود. بااین‌حال، ممکن است دندان‌ها را مستعد پوسیدگی کند. البته، این اتفاق به‌ندرت در دندان‌های جلویی رخ می‌دهد.

با مسواک زدن دندان‌ها، به‌ویژه پس از خوردن غذاها یا نوشیدنی‌های شیرین و رعایت عادات صحیح بهداشت دهان و دندان، می‌توان از ایجاد این ترک‌ها پیشگیری کرد.

ترک مویی دندان چگونه ترمیم می‌شود؟

اگر دندان‌ها را به‌درستی مسواک بزنید، غذا و باکتری‌ها در شکاف ترک‌های مویی دندان گیر نمی‌کنند. این کار دهان شما را تمیز نگه می‌دارد و به جلوگیری از عفونت دندان کمک می‌کند. اگر نگران هستید که ترک دندان بیشتر شود یا می‌خواهید از شر یک ترک ریز و ناخوشایند روی دندان‌هایتان خلاص شوید، گزینه‌های درمانی مختلفی دارید.

راه‌هایی که برای ترمیم این ترک دندانی به کار می‌روند، عبارت‌اند از:

  • ترمیم ترک دندان با استفاده از رزین کامپوزیت؛
  • کانتورینگ دندان برای صاف کردن لبه‌های آسیب‌دیده دندان؛
  • سفید کردن حرفه‌ای دندان در مطب دندان‌پزشکی؛
  • ونیرهای چینی یا کامپوزیت که روی سطح دندان قرار می‌گیرند.

آیا می‌توان از ترک مویی پیشگیری کرد؟

شاید به‌سختی بتوان از ایجاد ترک‌های مویی روی دندان پیشگیری کرد اما اگر عاداتی مانند جویدن ناخن یا خوردن یخ دارید، ترک این عادت‌ها به شما کمک خواهد کرد.

اگر شب‌ها دندان قروچه می‌کنید، تغییراتی در سبک زندگی به شما کمک می‌کند تا آرام شوید. عاداتی مانند انجام دادن مدیتیشن، پیاده‌روی روزانه، حمام آب گرم و خاموش کردن وسایل الکترونیکی پیش از خواب به برخی از افراد کمک می‌کند. استفاده از محافظ دهان موقع خواب نیز در کم شدن دندان قروچه مؤثر است. برای انتخاب محافظ دهان، بهتر است با دندان‌پزشک خود مشورت کنید.

ترک سیگار و دخانیات، عدم مصرف نوشیدنی‌های تیره‌رنگ نیز می‌تواند به کاهش ترک‌های مویی دندان کمک کند.

سخن پایانی

ترک‌های مویی خطوط ریزی هستند که روی دندان‌ها ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها معمولا وضعیت بدتری پیدا نمی‌کنند و به شکستگی دندان تبدیل نمی‌شود. بنابراین، این ترک‌ها را بیشتر مشکل زیبایی دندان می‌دانند. البته، در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، ممکن است این ترک‌ها به پوسیدگی دندان کمک کنند.

اگر ترک‌های مویی دندان شما را ناراحت می‌کنند، می‌توانید به روش‌های ترمیمی دندان‌پزشکی فکر کنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت