مینا کاری دندان چیست؟

مینا کاری دندان چیست؟

مینای دندان پوسته‌ای است که بخش خارجی دندان را می‌پوشاند. این لایه محافظ سخت‌ترین بافت بدن انسان محسوب می‌شود. مینای دندان از دندان در برابر فعالیت‌های روزانه و کارهایی مانند جویدن غذاها، دندان قروچه و ساییدگی محافظت می‌کند. اگرچه مینای دندان ماده‌ای سخت است اما همین ماده سخت هم گاهی دچار فرسایش یا شکستگی می‌شود. وقتی هم که مینای دندان ضعیف شود، دندان در مقابل پوسیدگی و مشکلاتی مانند آن آسیب‌پذیرتر خواهد شد. این اتفاق ممکن است در نهایت به بهای از دست رفتن دندان شما تمام شود. احتمالا با خواندن این مقدمه از خود می‌پرسید که آیا می‌توان مینای دندان را ترمیم کرد؟ آیا راهی برای محافظت از آن وجود دارد؟ در این صورت، به خواندن این مقاله ادامه دهید تا به پاسخ سؤالات‌تان برسید.

چرا مینای دندان مهم است؟

مینای دندان به عنوان یک لایه بیرونی محافظ از دندان‌ها عمل می‌کند. این لایه بیرونی از دندان‌های شما در برابر پوسیدگی و باکتری‌های مضر محافظت می‌کند و در عین حال، باعث تقویت عاج دندان می‌شود. مینای دندان علت سفید رنگ بودن دندان‌ها هم هست.

اهمیت مینای دندان را نمی‌توان نادیده گرفت چون این لایه از دندان، از اعصاب و بافت‌های زنده دندان در برابر حملات مخرب پلاک‌های دندان محافظت می‌کند. بدون وجود یک مینای دندان قوی، بیشتر دچار پوسیدگی دندان و سایر مشکلات مربوط به سلامتی دهان و دندان می‌شوید.

علل فرسایش مینای دندان

یکی از چیزهایی که مینای دندان را به مرور زمان از بین می‌برند، وجود پلاک روی دندان‌ها است. پلاک یک لایه چسبنده است که از باکتری‌ها، ذرات غذا و بزاق دهان تشکیل می‌شود. ممکن است پلاک در جاهایی مانند میان دندان‌ها یا در امتداد خط لثه ایجاد شود. مواد مخرب موجود در پلاک دندان به تدریج مواد معدنی سالم موجود در مینای دندان را از بین می‌برند و حفره‌هایی روی سطح دندان ایجاد می‌کنند.

وقتی که یک دندان زرد به نظر می‌رسد، زنگ خطر فرسایش مینای دندان به صدا درمی‌آید. علت پدیدار شدن این رنگ زرد آن است که لایه زرد عاج دندان که زیر مینای آن قرار گرفته، آشکار می‌شود. با گذشت زمان، حفره‌هایی که در مینای دندان ایجاد می‌شوند، بزرگتر خواهند شد. این مسئله ممکن است در نهایت منجر به عفونت دندان شود.

البته، پلاک دندان تنها عامل از بین رفتن مینای دندان نیست. این مسئله دلایل دیگری هم دارد که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • مصرف بیش از حد نوشابه‌ها و آب‌میوه‌هایی که دارای اسید فسفریک و اسید سیتریک بالایی هستند؛
  • خشکی دهان؛
  • مصرف برخی داروها مانند آسپرین یا آنتی هیستامین؛
  • ژنتیک؛
  • ساییدگی دندان؛
  • استرس که می‌تواند به دندان قروچه بیانجامد.

ترمیم مینای دندان

توانایی بدن انسان برای ترمیم و بازیابی خود شگفت‌انگیز است. موها و ناخن‌های کوتاه شده دوباره رشد می‌کنند و استخوان‌های شکسته خود به خود ترمیم می‌شوند اما آیا مینای دندان دوباره رشد می‌کند؟ متأسفانه، پاسخ به این سؤال منفی است. مینای دندان دوباره رشد نمی‌کند چون بافت زنده نیست. نمی‌توان آن را به طور طبیعی بازسازی کرد یا حتی نمی‌توان کاری کرد که رشد کند.

در عوض، برخی از محصولات و روش‌های ترمیمی می‌توانند به ترمیم مینای دندان کمک کنند. اگر مینای دندان شما دچار پوسیدگی یا فرسایش شده باشد، دندان‌پزشک می‌تواند یک لایه اضافی به مینای دندان شما بچسباند. این لایه محافظ راه‌حلی کامل نیست اما می‌تواند جایگزین مینای دندان شما شود و برای سالها دوام بیاورد.

پیشگیری از فرسایش مینای دندان و تقویت آن

بهترین راه برای پیشگیری از فرسایش مینای دندان، داشتن عادات بهداشتی خوب و رعایت چنین نکاتی است:

  • کاهش مصرف قند و خوراکی‌هایی که حالت اسیدی دارند؛
  • استفاده از مسواک نرم برای مسواک زدن دندان‌ها؛
  • مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت منظم؛
  • استفاده از تکنیک‌های کاهش استرس برای کم شدن میزان دندان قروچه و در صورت لزوم، استفاده از نایت گارد.

سخن پایانی

مینای دندان لایه محافظ دندان‌های شما است. این لایه از عاج دندان و سایر بخش‌های آن محافظت می‌کند. بهترین راه برای پیشگیری از فرسایش این لایه مهم از دندان، مراجعه به دندان‌پزشک است. دندان‌پزشک می‌تواند در طول جلسه معاینه دندان‌پزشکی، دندان‌های شما را بررسی کند. در صورت وجود آسیب‌هایی مانند فرسایش مینای دندان هم راه‌های مختلفی از قبیل میناکاری دندان را پیشنهاد می‌دهد. به این ترتیب، مینای دندان‌های شما یک لایه محافظ خواهد داشت و در مقابل مشکلاتی مانند فرسایش یا پوسیدگی تقویت می‌شود.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت