پوسیدگی دندان در بارداری

پوسیدگی و حفره‌های دندانی زمانی ایجاد می‌شوند که بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید یا رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید. نشانه‌های پوسیدگی ممکن است در دندان همه افراد، از جمله زنان باردار ظاهر شود. دلیل پوسیدگی دندان در دوران بارداری هر چیزی که باشد، باید آن را درمان کرد تا از گسترش عفونت و آلوده شدن پالپ دندان جلوگیری شود. به همین علت، باید با شرایط پوسیدگی دندان در دوران بارداری و روش‌های درمان آن آشنا شوید.

پوسیدگی دندان در دوران بارداری چگونه اتفاق میفتد؟

در دوران بارداری، بدن دچار تغییرات بسیاری می‌شود. همین تغییرات هم عوارض مختلفی مانند پوسیدگی دندان را در پی دارند.

۱. تغییرات هورمونی

مهم‌ترین اتفاقی که در دوران بارداری میفتد، تغییرات هورمونی است. بسیاری از زنان در دوران بارداری به التهاب لثه دچار می‌شوند چون هورمون‌های آنها دائما در حال تغییر است. التهاب لثه در دوران بارداری باعث تورم و حساس شدن لثه‌ها می‌شود. ممکن است این لثه‌ها پس از مسواک زدن خونریزی کنند. هر چه لثه‌ها بیشتر متورم شوند، باکتری‌ها فضای بیشتری برای رشد دارند و در نهایت، پوسیدگی دندان بیشتر خواهد شد.

۲. تهوع صبحگاهی

تهوع صبحگاهی یکی از عوارض بارداری است که باعث پوسیدگی دندان نیز می‌شود. اگر بعد از تهوع دهان خود را نشویید، باقی‌مانده اسید معده به دندان‌های شما آسیب می‌رساند. باید پس از تهوع بلافاصله با استفاده از آب یا دهان‌شویه‌ای که دندان‌پزشک شما تأیید می‌کند، دهان خود را بشویید. علاوه‌براین، باید دندان‌های خود را پس از تهوع مسواک بزنید تا مطمئن شوید که اسید معده کاملا از دهان شما خارج شده است.

۳. رژیم غذایی

در دوران بارداری، اهمیت رژیم غذایی شما از هر زمانی بیشتر می‌شود. رژیم غذایی نامناسب باعث بیماری‌ها و مشکلات سلامتی مختلفی از جمله پوسیدگی دندان می‌شود. در این دوران، باید غذاهای سرشار از کلسیم، ویتامین‌های سی، آ و دی و پروتئین‌های بدون چربی نوش جان کنید.

در برخی از موارد، عدم رعایت رژیم غذایی مناسب باعث ابتلا به دیابت بارداری می‌شود. بنابراین، بهتر است که در این دوران، بیش از پیش از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های حاوی قند فراوان خودداری کنید. از جمله نوشیدنی‌های شیرینی که مصرف آن یکی از علل اصلی پوسیدگی دندان به شمار می‌رود، نوشابه است. شاید کنترل ویارهای بارداری کار سختی باشد اما به یاد داشته باشید که فرزند شما هنوز در حال رشد است و به کمک شما نیاز دارد.

آیا پوسیدگی دندان بر بارداری تأثیر می‌گذارد؟

پوسیدگی و حفره‌های دندانی می‌توانند بر همه افراد در تمام مراحل زندگی تأثیر بگذارند و بارداری هم از این قاعده مستثنی نیست. زنان باردار با وجود عفونت‌های دندانی و شرایط مربوط به آن، دچار عوارضی مانند زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کمتر می‌شوند.

علاوه‌براین، ممکن است باکتری‌های ایجادکننده حفره‌های دندانی به جنین در شکم مادر منتقل شوند. همین مسئله نیز باعث می‌شود که فرزند پس از تولد در برابر مشکلات دندانی آسیب‌پذیر شود.

درمان پوسیدگی دندان در دوران بارداری

درمان پوسیدگی و حفره‌های دندانی در مراحل اولیه ساده‌تر است. مادران باردار باید در نظر داشته باشند که پوسیدگی دندان چقدر بر بارداری آنها تأثیر می‌گذارد و در همان مراحل اولیه این مشکل را درمان کنند. پیش از اینکه بخواهید برای پر کردن یا ترمیم دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنید، درباره وضعیت خود با پزشک زنان صحبت کنید و برای درمان پوسیدگی دندان در دوران بارداری از او راهنمایی بخواهید. ممکن است این پزشک شما را به نزدیکترین دندان‌پزشکی ارجاع دهد یا به شما پیشنهاد کند که پیش از بدتر شدن آسیب دندانی، برای ترمیم آن به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

زمانی که برای درمان پوسیدگی و حفره‌های دندانی به دندان‌پزشک مراجعه می‌کنید، باید او را از وضعیت خود آگاه کنید. در مراجعه به دندان‌پزشک، باید فهرستی از داروهایی که مصرف می‌کنید شامل داروهای با نسخه و بدون نسخه، گیاهان دارویی و مکمل‌ها را به او ارائه دهید. به این ترتیب، مطمئن می‌شوید که او درمان را با توجه به شرایط شما انجام می‌دهد.

درمان پوسیدگی در دوران بارداری مانند ترمیم دندان در زمان‌های دیگر است. دندان‌پزشک باید پیش از برداشتن بخش‌های پوسیده دندان و تمیز کردن فضای خالی‌شده برای ترمیم، از بی‌حسی موضعی استفاده کند. این بی‌حسی برای زنان باردار خطری ندارد. برای ترمیم دندان‌ هم شاید مواد پرکننده آمالگام نقره‌ای مقرون‌به‌صرفه به نظر برسند اما این مواد حاوی جیوه هستند. این مواد پرکننده دندان خطر سقط جنین، پره اکلامپسی و کم‌وزن شدن نوزاد هنگام تولد را افزایش می‌دهند. بنابراین، بهتر است برای پر کردن دندان‌ها در دوران بارداری از آمالگام نقره‌ای استفاده نشود و مواد پرکننده رزین کامپوزیت را به کار برد.

مواد پرکننده رزین کامپوزیت هم‌رنگ دندان هستند و به صورت لایه‌ای روی دندان آسیب‌دیده اعمال می‌شوند تا فضای خالی آن را پر کنند. دندان‌پزشک این مواد پرکننده را با اشعه ماوراءبنفش محکم می‌کند تا درمان دندان آسیب‌دیده تکمیل شود.

کلام آخر

عفونت‌های دندانی در دوران بارداری ممکن است بر سلامت مادر و جنین تأثیر بگذارد. بنابراین، باید پیش از بدتر شدن وضعیت دهانتان به دنبال درمان باشید. اگر هم دهان و دندانی سالم دارید، باید به توصیه‌های کارشناس بهداشت خود درباره مراقبت از دهان و دندان توجه کنید. به این ترتیب، دندان‌هایتان همیشه، به ویژه در دوران بارداری سالم خواهند بود. اگر هم در دندان خود نشانه‌های پوسیدگی مشاهده می‌کنید، نباید درمان آن را به تعویق بیندازید. در چنین شرایطی، باید به دنبال درمان‌های ایمن و مؤثر دندان‌پزشکی باشید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت