ایمپلنت تک دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت تک دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

گاهی اوقات، ممکن است یک یا چند دندان از دندان‌هایتان به دلایل مختلف لق شوند و بیفتند. در چنین حالتی، طرح لبخند شما به زیبایی گذشته نخواهد بود. بنابراین، احتمالا به فکر جایگزینی برای دندان‌های از دست رفته خود میفتید. برای جایگزین کردن دندان از دست رفته هم راه‌های بسیاری وجود دارد. یکی از این راه‌ها ایمپلنت تک دندان است. در این مقاله، هرآنچه باید درباره روش ایمپلنت تک دندان و مزایای آن بدانید را می‌خوانید.

منظور از ایمپلنت تک دندان چیست؟

ایمپلنت تک دندان همان‌طور که از نام آن پیداست، به نوعی روش ایمپلنت دندان گفته می‌شود که در آن، برای یک دندان، جایگزینی ایمپلنت می‌کنند. این روش درمانی زمانی به کار می‌رود که استخوان کافی برای حمایت از دندان وجود نداشته باشد و نتوان دندان را به روش بریج یا پروتز جایگزین کرد. در برخی از مواقع نیز بیمار بیش از یک دندان را در طول زمان از دست داده است.

ایمپلنت‌های دندانی را گاهی به عنوان دندان مصنوعی هم می‌شناسند چون شبیه به دندان‌های واقعی هستند و بسیاری از کارهای این دندان‌ها را انجام می‌دهند. این دندان‌ها می‌توانند جایگزین یک یا چند دندانی شوند که در اثر بیماری یا ضربه از بین رفته‌اند.

مزایای ایمپلنت تک دندان

ایمپلنت تک دندان مانند سایر روش‌های ایمپلنت دندان محبوبیت بسیاری دارد. علت این محبوبیت هم به ۳ مزیت مهم این روش درمانی بازمی‌گردد.

۱. روش ایمپلنتی همه‌کاره

از این روش ایمپلنت دندان می‌توانید برای درمان مشکلات مختلف بهره ببرید. به عنوان مثال، دندان‌پزشک می‌تواند از این نوع ایمپلنت دندان برای قرار دادن تاج روی یک دندان استفاده کند. ایمپلنت تک دندان به دندان‌پزشک شما این امکان را می‌دهد که هر دندان آسیب‌دیده و از دست رفته‌ای را به راحتی با یک دندان جایگزین کند. این کار به سلامت دندان‌ها و جلوگیری از تحلیل استخوان فک کمک خواهد کرد.

۲. ایمپلنتی راحت

بعد از اینکه ایمپلنت جایگزین دندان‌های جدید شما شد، هیچ تفاوتی با سایر دندان‌هایتان نخواهد داشت. این دندان جدید را هم باید مانند سایر دندان‌ها مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. البته، بهتر است که با دندان ایمپلنت شده غذاهای سفت و ترد نخورید چون به‌هرحال، نسبت به سایر دندان‌ها آسیب‌پذیرتر است.

۳. ترکیب شدن با سایر دندان‌ها

دندان ایمپلنت شده شما، به محض ایمپلنت مانند سایر دندان‌های طبیعی‌تان به نظر می‌رسد. به این ترتیب، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. از آن گذشته، این دندان‌ جدید در مقایسه با برخی از روش‌های درمانی، دوام بیشتری دارد. در نتیجه، می‌توانید برای یک عمر به زیبایی و بدون هیچ نگرانی لبخند بزنید.

چگونه یک دندان برای ایمپلنت آماده می‌شود؟

فرایند ایمپلنت تک دندان ممکن است ماه‌ها طول بکشد اما نتیجه کار ارزش این مدت انتظار را دارد. اگر دندان‌پزشک تشخیص دهد که استخوان فک شما به اندازه کافی برای ایمپلنت محکم نیست، اولین گام، پیوند استخوان خواهد بود. استخوان از منبع دیگری یا با استفاده از مواد مصنوعی به فک پیوند زده می‌شود تا آن را قوی‌تر کند. در این حالت، فک شما به ۴ تا ۱۲ ماه زمان نیاز دارد تا قبل از کاشت ایمپلنت بهبود یابد.

کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان به جراحی نیاز دارد. برای این جراحی، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود. دندان‌پزشک جراح لثه شما را برش می‌دهد تا استخوان آن آشکار شود. سپس، سوراخ‌هایی در استخوانی که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد، ایجاد می‌کند.

در این مرحله، هنوز در جایی که قرار است دندان در آن کاشته شود، یک شکاف وجود دارد. ممکن است دندان‌پزشک برای پر کردن این شکاف از ابزارهای موقتی دندان‌پزشکی استفاده کند.

قرار دادن تکیه‌گاه دندان

بعد از اینکه ایمپلنت به‌درستی با استخوان فک پیوند یافت، دندان‌پزشک یک هیلینگ یا کلاهک درمانی ایمپلنت روی آن قرار می‌دهد. این کلاهک درمانی به بهبود صحیح بافت لثه کمک می‌کند و معمولا حدود ۲ هفته روی محل ایمپلنت باقی می‌ماند. سپس، کلاهک برداشته می‌شود و اباتمنت روی ایمپلنت پیچ می‌شود. در طول مدت‌زمانی که لثه‌های اطراف اباتمنت بهبود می‌یابند، روی آن یک تاج موقت گذاشته می‌شود.

نصب تاج دندان

آخرین مرحله از ایمپلنت دندان، نصب تاج است. تاج دندان روی اباتمنت قرار داده می‌شود تا دندان جدید در طرح لبخند شما بدرخشد.

سخن پایانی

بسیاری از مردم با روش ایمپلنت دندان آشنایی دارند اما کمتر کسی روش ایمپلنت تک دندان را می‌شناسد. با کمک این روش درمانی، برای دندان‌هایی که تکیه‌گاهی ندارند، جایگزینی کاشته می‌شود. به این ترتیب، می‌توانید برای یک عمر، طرح لبخندی کامل و بی‌ عیب و نقص داشته باشید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت