همه چیز در مورد فلوراید درمانی در کودکان

حتماً شما هم کودک‌تان را تشویق می‌کنید روزی دو بار، دندان‌هایش را مسواک بزند و بعد از هر وعده غذایی، از نخ دندان استفاده کنند. چند وقت یک‌بار هم برای معاینه وضعیت دهان و دندانش، به دندانپزشک کودک مراجعه می‌کنید. همه این راهکارها مفید و ضروری است و به حفظ سلامت دهان و دندان کودکان کمک می‌کنند. اما یک راهکار دیگر نیز برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان و افزایش استحکام دندان‌های‌شان وجود دارد: فلوراید تراپی! بله، این روش در حفظ سلامت دهان و دندان کودکان بسیار اثربخش است و لبخندی زیبا و درخشان را به آنان می‌بخشد. اما فلورایدتراپی چیست؟ چه کمکی به حفظ سلامت دندان کودکان می‌کند؟ فلورایدتراپی را از چه سنی شروع کنیم؟ در ادامه، در مورد فواید فلورایدتراپی برای کودکان گفته‌ایم.

فلوراید چیست؟

فلوراید ماده‌ای طبیعی است که در مواد مختلف در طبیعت یافت می‌شود. برای مثال، در انواع سنگ‌ها، گیاهان، آب اقیانوس‌ها و آب‌های زیرزمینی، مقادیر زیادی فلوراید وجود دارد. تأثیر فلوراید بر سلامت دهان دندان اثبات شده است، به همین دلیل، سال‌هاست از این ماده مفید در محصولات بهداشتی دهان و دندان، از جمله خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها، استفاده می‌کنند. حتی در برخی از کشورها هم فلوراید را به آب آشامیدنی اضافه می‌کنند تا از این طریق، به حفظ سلامت دندان‌های مردم کمک کنند.

چرا فلوراید برای کودکان مهم است؟

وقتی کودکان (یا بزرگسالان) چیزی می‌خورند یا می‌نوشند، باکتری‌های موجود در دهان از مواد موجود در شکر و قند تغذیه می‌کنند و در نتیجه، اسید تولید می‌کنند. همین اسید سبب از بین رفتن لایه محافظ دندان‌ها یا همان مینای دندان می‌شود. وقتی مینای دندان آسیب ببیند، دندان پوسیده می‌شود.

فلوراید به داخل بافت مینای دندان نفوذ می‌کند و آن را مستحکم می‌کند. به این ترتیب، مینای دندان در برابر اسیدهای داخل دهان مقاوم‌تر می‌شود و دندان به این سادگی‌ها پوسیده نمی‌شود.

فلورایدتراپی برای کودکان چیست؟

فلورایدتراپی نوعی روش درمانی در دندانپزشکی است و در مطب دندانپزشک انجام می‌شود. در فلورایدتراپی، دندانپزشک مقدار مشخصی از فلوراید غلیط را روی دندان‌ها قرار می‌دهد و بعد از گذشت زمان مشخصی، آن را تمیز می‌کند. این فلوراید می‌تواند به شکل ژل، فوم یا غیره باشد. برخی از دندانپزشکان کودک از وارنیش فلوراید برای فلورایدتراپی در کودکان استفاده می‌کنند، چون وقتی وارنیش در معرض بزاق دهان قرار می‌گیرد، سریع سفت می‌شود و کودک نمی‌تواند آن را قورت دهد یا بخورد.

فلورایدتراپی فقط چند دقیقه طول می‌کشد و کاملاً بدون درد است.

همین مصرف موضعی فلوراید باعث استحکام مینای دندان‌ها می‌شود و از دندان‌های کودکان در برابر پوسیدگی مراقبت می‌کند.

بهترین سن آغاز فلوراید تراپی برای کودکان

به شما توصیه می‌کنیم کودک‌تان را از همان یک سالگی برای معاینه به دندانپزشکی ببرید. دندانپزشک کودک، با مشاهده و معاینه شرایط دهان و دندان کودک‌تان، تشخیص می‌دهد فلوراید تراپی را چه زمانی شروع کنید و چند وقت یک بار، آن را تکرار کنید.

توصیه می‌شود فلوراید تراپی حداقل سالی دو بار انجام شود، اما اگر دندان‌های کودک‌تان خیلی در معرض پوسیدگی باشد، دندانپزشک تعداد دفعات بیشتری را پیشنهاد می‌‌کند. برای مثال، عواملی مثل نوع و جنس دندان کودک،عوامل وراثتی، نوع بزاق دهان و سبک تغذیه کودک بر تعداد دفعات فلوراید تراپی تأثیر می‌گذارد. گاهی لازم است فلوراید تراپی سه ماه یک بار انجام شود.

بهتر است فلوراید تراپی حداقل تا شانزده سالگی ادامه داشته باشد. اما چون این ماده در حفظ سلامت دندان‌ها بسیار موثر است و از پوسیدگی جلوگیری می‌کند، بسیاری از اشخاص ترجیح می‌دهند همیشه، از این روش درمانی استفاده کنند.

مزایای فلوراید تراپی برای کودکان

  • پاکسازی دندان‌‌ها
  • افزایش مقاومت مینای دندان در برابر فضای اسیدی داخل دهان
  • پیشگیری از پوسیدگی دندان
  • جلوگیری از عفونت لثه
  • کمک به درمان حساسیت دندان در کودکان

آیا فلوراید تراپی برای کودکان ضرر ندارد؟

فلوراید برای کودکان بسیار مفید است و باعث می‌‌‌شود دندان‌های‌شان کمتر مستعد پوسیدگی باشد. ماده فلوراید هیچ ضرری برای کودکان ندارد، به شرطی که دوز کافی آن وارد دهان‌شان شود. اگر در مصرف فلوراید زیاده‌روی کنید، ممکن است:

  • کودک دچار فلوروزیس دندانی شود. یعنی لکه‌های سفیدی روی دندان‌شان ایجاد می‌شود.
  • اگر مقدار زیادی از فلوراید وارد بدن کودک شود، احتمال مسمومیت با فلوراید نیز وجود دارد.

بنابراین اگر فلورایدتراپی را دندانپزشکی حاذق و باتجربه انجام دهد، نه تنها ضرری برای دندان‌های کودک‌تان ندارد، بلکه بسیار مفید است و باعث افزایش استحکام دندان‌های‌شان می‌شود.

هزینه فلوراید تراپی برای کودکان

فلوراید تراپی از روش‌های درمانی بسیار مقرون به صرفه است. به علاوه، وقتی فلورایدتراپی انجام می‌شود، دندان‌ها مقاوم‌تر می‌شوند و در نتیجه، احتمال پوسیدگی‌شان به مراتب کمتر می‌شود. به همین دلیل، هزینه‌هایی مثل هزینه عصب کشی و پُر کردن دندان‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.

مراقبت‌های بعد از فلورایدتراپی در کودکان

بهتر است کودک تا نیم ساعت بعد از اتمام فلوراید تراپی چیزی نخورد و ننوشد. بعد از آن، اجازه دهید کودک‌تان شیر یا آب بنوشد. البته بهتر است در مورد این بازه زمانی، با دندانپزشک مشورت کنید.

همچنین بهتر است حداقل تا دو ساعت، اجازه ندهید کودک‌تان نوشیدنی خیلی گرم بنوشد یا مواد غذایی شیرین و چسبنده مصرف کند.

در ضمن، فلوراید تراپی به معنای کنار گذاشتن دیگر روش‌های حفظ سلامت دهان دندان نیست. شما باید همواره کودک‌تان را تشویق کنید مسواک بزند و از نخ دهان استفاده کند. با خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید، می‌توانید از دندان‌های کودک‌تان بیشتر مراقبت کنید. فلوراید تراپی روشی موثر و مکمل برای حفظ سلامت دهان و دندان است.

فلورایدتراپی و ارتودنسی

اگر برای مرتب کردن دندان‌های کودک‌تان از روش ارتودنسی استفاده کرده‌اید، بهتر است در تمام مدتی که براکت ارتودنسی روی دندان‌های کودک قرار دارد، از فلورایدتراپی استفاده کنید. اما چرا؟ معمولاً بعد از اتمام دوره ارتودنسی، لکه‌های سفیدی روی دندان‌ها ایجاد می‌شود. فلوراید تراپی از ایجاد چنین لکه‌هایی روی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

سخن آخر

فلوراید تراپی از بهترین روش‌های درمانی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان است. استفاده از این روش درمانی محدودیت سنی ندارد و از زمان رویش اولین دندان‌ها، می‌توانید کودک‌تان را برای فلوراید تراپی به دندانپزشکی ببرید. فلورایدتراپی کاملاً بدون درد است و فقط چند دقیقه طول می‌کشد. همین درمان آسان و کوتاه باعث تقویت مینای دندان، افزایش استحکام دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان و حتی عفونت لثه می‌شود. بهتر است حداقل هر شش ماه یک بار، برای فلورایدتراپی دندان‌های کودک‌تان به دندانپزشک کودک مراجعه کنید. اگر فلوراید تراپی را دندانپزشک باتجربه انجام دهد، هیچ ضرری برای کودک‌تان نخواهد داشت.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

لوکیشن های ما

قائم مقام فرهانی، الهیه

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹ - مشاوره

الان تماس بگیرید!

ساعات کار

شنبه - پنجشنبه: ۱۲:۰۰ - 19:۰۰

واتساپ

۰۹۰۱۳۷۱۳۹۰۹
Call Now Buttonمشاوره تلفنی و دریافت نوبت